31.01.2023

Стани един от нас!

„ДНЕС“ е неполитическа формация, обединяваща неправителствени организации и граждани с обща идея за създаване на силно, активно и консолидирано гражданско общество.

С цялостната ни дейност и инициативи ние целим да информираме гражданите за техните права, да им помагаме при контактите им с институциите, да подобрим качеството на живот в България и да разрешаваме конкретни проблеми на хората по места.

АКО ЖЕЛАЕТЕ ДА СТАНЕТЕ ЧЛЕН НА „ДНЕС“, папълнете следната форма:

  Ако одобрявате дейността ни и бихте искали тя да стане наша обща, национална кауза, можете да ни подкрепите с дарения на следната сметка:

  IBAN: BG55 SOMB 9130 1055 5393 02
  BIC: SOMBBGSF
  СДРУЖЕНИЕ ГРАЖДАНСКО ДВИЖЕНИЕ ДНЕС
  ОБЩИНСКА БАНКА – Филиал Денкоглу

  ____________________________________________________________________________________

  ТЕ НИ ПОДКРЕПИХА:

  Ваня Щерева

  Ваня Щерева

  Включих се в инициативата на движение „ДНЕС“, защото това би трябвало да направи всеки гражданин. Защото „ДНЕС“ се опитва да събуди хората от мълчанието им. Защото „ДНЕС“ се е заело с изключително тежката задача да създаде гражданско общество. Подкрепям инициативата „Да спрем произвола на монополите“, защото и аз, както много други хора, от години трупаме негативни емоции срещу електрификация и топлофикация, но досега се чувствах сама и безсилна срещу безобразията им. Радвам се, че толкова много хора споделиха недоволството си чрез подписката, която „ДНЕС“ организира, и се надявам Българският парламент да ни чуе и да въведе ред в хаоса.

  Владимир Ампов-Графа

  Владимир Ампов-Графа

  Дани Милев

  Дани Милев

  Дичо

  Дичо

  През изминалите три месеца много от нас, подкрепящите ДНЕС и инициативата, пропътуваха стотици километри, срещнаха се с хиляди граждани. И видяха настроението на хората и усетиха небивала гражданската енергия. Ако имахме поне още 2-3 месеца за подписката, със сигурност щяха да се подпишат поне два милиона българи!

  Йордан Караджов

  Йордан Караджов

  ДНЕС сме заедно със 730 000 българи, за да стане ясно, че ние не сме безмълвни спонсори на монополите! Не можем да търпим повече надписаните и неразбираеми сметки и безкрайните повреди – хилядите фрапантни случаи от цялата страна са пряко доказателство за това.

  Камелия Тодорова

  Камелия Тодорова

  Аз съм човек с открита гражданска позиция. Винаги съм била готова да поема риска и да взема страна по наболял обществен проблем. Искам в България да се създаде силно и активно Гражданско общество. Вярвам, че сме манипулирани и ощетени от монополите и участвам в гражданско движение „ДНЕС”, за да изразя моето неодобрение към нереално високите сметки, липсата на достатъчно информация и неточни правила.

  Кристина Димитрова

  Кристина Димитрова

  Ние от Движение „ДНЕС” като граждани на тази държава не можем да сме безразлични към случващото се с нас и около нас. Вярвам, че Силата на гражданската воля, представена с тези 730 000 подписа, заедно със силата на законите в България, ще надмогнат диктатурата на монополите!

  Латинка Петрова

  Латинка Петрова

  Подкрепям Движение „ДНЕС” и тази инициатива, защото всички пострадали от монополистите са моята публика, която обичам и без която професията и животът ми биха били немислими.

  Любо Киров

  Любо Киров

  Маргарита Хранова

  Маргарита Хранова

  На всички българи им и дошло до гуша от монополите, а гражданите досега бяха безпомощни и неединни срещу тях. Заедно с „ДНЕС” хората осъзнаха, че когато са повече, са сила и така подписката акумулира неподозирана според нас гражданска енергия. Това показва, че в България има гражданско общество и 730 000-те хиляди подписа са доказателство за това.

  Мария Илиева

  Мария Илиева

  Наско от Б.Т.Р.

  Наско от Б.Т.Р.

  Обичам България! Подкрепям Гражданско движение „ДНЕС”! С групата пътуваме по цял свят, виждаме различни държави, разговаряме с много хора. Всички те имат самочувствието на уважавани граждани, уважавани клиенти, уважавани потребители, уважавани данъкоплатци. Защо и до кога ние, българите ще разрешаваме да не ни зачитат? Трябва да стане ясно, че никой няма право да ни унижава, да ни се подиграва, да ни лъже и да ни ограбва!

  Орлин Павлов

  Орлин Павлов

  Николай Урумов

  Николай Урумов

  Подкрепям Гражданско движение „ДНЕС” и инициативата му „Срещу произвола на монополите”, защото съм част от този народ и живея с проблемите му. Битката срещу произвола на монополите е битка на целия народ и всички  ние бяхме единни в нея.

  Силвия Кацарова

  Силвия Кацарова

  С Движение „ДНЕС” съм, защото, за съжаление живеем в държава, в която нямаме права, а имаме само задължения. А аз не искам първата дума на нашите деца да е „сметка”, не искам вместо да им купуваме книги и играчки, да плащаме за комфорта на монополистите.

  Теди Кацарова

  Теди Кацарова

  Макар повечето от младите хора да не плащат директно сметките за ток, парно, вода, газ – правят го родителите ни. А ние виждаме какво се случва в семействата ни, в семействата на приятелите ни – че парите не стигат, че сметките са абсурдни. Всички сме потърпевши от лошите услуги – непрекъснато ни спират водата и тока, уредите ни гърмят. И не искаме като родителите си да сме „вързани” за цял живот за услуги, които не ползваме. Заставам зад „ДНЕС”!

  Янка Рупкина

  Янка Рупкина

  Показахме, че няма да търпим повече произвола на монополите, че няма повече да се примиряваме с безочието и наглостта им! Ние от Движение „ДНЕС” искаме топлина, чиста вода и светло – не само бъдеще, но и настояще за нас и нашите деца!