Консумацията на една ядка помага за укрепване на имунната система, прочиства кръвоносните артерии от натрупвания лош холестерол в тях и предпазва от инфекции.
Ядката, която чисти холестерола и подсилва имунитета
Добавянето на бразилски орех към вашата диета може да осигури редица ползи за здравето ви. Тази ядка съдържа високи концентрации здравословни мазнини и мощни антиоксиданти. Освен това в нейния състав влизат протеини, фибри, минерали (селен, магнезий, желязо, калий, цинк), калций, витамини от група В.
Редовната консумация на бразилски орех може да помогне за повишаване на имунитета, намаляване на възпалението и риска от хронични заболявания, според изследователи.
Консумирана редовно, тази ядка повишава защитата на клетките от вредните ефекти на оксидативния стрес, който се активира поради наличието на свободните радикали. Този ефект на бразилския орех се дължи на комплекса от селен, цинк, флавоноиди, витамин Е в състава му.
Според експерти селенът и цинкът помагат за укрепване на имунната система, подобряват защитата на организма срещу инфекции.
Освен това, консумацията на тази ядка помага да се намали нивото на „лошия“ холестерол, който се натрупва в кухините на артериите и ги запушва, превръщайки се в отключващ фактор за сърдечни заболявания.
Важно: Статията е единствено с информативна цел и не е заместител на балансираното хранене, както и на прегледа при специалист!
Източник: https://www.actualno.com/