Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов свиква във вторник (3 август) заседание на Изпълнителната комисия, на което ще предложи на депутатите на партията да не подкрепят състава на бъдещия кабинет и да гласуват „против“. Това стана ясно от думите на самия Борисов, който бе на посещение в софийското село Губеш, което пострада най-много от торнадото, а десетки къщи бяха отнесени, за да провери как върви възстановяването на щетите.

Министърът на финансите има много работа сега, трябва с шефа на данъчните да извършват други неща. По-точно да лъжат хората, че са увеличили приходите в бюджета, а те взели парите от магистрала „Хемус”. Те ги отделили, за да показват, че увеличили приходите – абсолютна лъжа. Те в момента спират ДДС-то, не го изплащат на компаниите. Така на пръв поглед изглежда, че в държавата има пари, а всъщност това са чужди пари, които в последствие ще изплащат. Василев се оказва, както казват неговите съдружници, е много умен измамник, мошеник. Не знам какво му харесаха от новия парламент. Също и Киро Язовиро, както ние го наричаме, го хванахме, че източва един язовир, повече не се появи на язовири. А говореше, че милиарди са откраднати. Днес пак е казал някакви глупости, че спрял финансовите потоци, измамникът такъв, към ГЕРБ и ДПС. Към нас никога не е имало потоци. Това, което правим, е взимаме 100 000 лева, защото ми стана мъчно за хората. И помогнахме тук. Важно е отношението. Няма място, където да е имало авария и ние да не сме опитвали да я поправим. Те сега трябва бързо да крадат“, заяви Борисов.

Междувременно той коментира и други актуални политически теми, като отново отправи критики към служебното правителство и президента Румен Радев. 

Провалът на служебното правителство е страховит. Кръстникът Румен Радев направи така, че държавата да изпадне в хаос. Станислав Трифонов и той заговори за хаосаз ги предупреждавах. Няма постъпления в бюджета, няма ги парите от Европа… В същото време COVID вълната седи, в цял свят започват някакви действия, а тук все едно я няма. А бежанските вълни в момента са огромни, натискът е огромен, а МВР се занимава да ходи при на кмета жена му, да я тормози, за да го издаде. Разбирате ли какви хора са това?! COVID вълна, миграционна вълна, финансова криза, икономическа криза и те пак си говорят…“, коментира Борисов.

„Служебното правителство се дискредитира. Румен Радев ще падне заради него. На предните избори имаше илюзия, че и без ГЕРБ може да се състави правителство. Сега всички така се изпокараха, че и след нови избори с никой не може да се направи правителство. Ще се похарчат още 100 млн. лв. Това е глупост. Сега при едни нови избори няма да има илюзии, ще знаем, че харчат едни пари. Румен Радев е единственият виновник за всичко това. Последната илюзия, че всички партии могат да се разберат, изчезна. Те са скаранине си говорят и безотговорно ще отиваме към избори. Как сега ще отиде Христо Иванов, като му казаха, че е четвърти, че е толкова малък. Корнелия няма избор. При нови избори няма илюзии – ще харчат пари за избори и няма как да се сглоби нищо“, добави още лидерът на ГЕРБ.

Източник: https://dariknews.bg/